arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

30 dagen workout challenge

#Sporten #Challenge #Conditie
Sport challenge
De zomer is voorbij en de herfst kondigt zichzelf aan met koud weer, pumpkin spice latte's en vallende bladeren. Je summerbody is niet meer nodig, maar hoe zorg je ervoor dat je toch een beetje je conditie behoudt? Wij helpen je graag op weg met een eenvoudige ab challenge die je rustig thuis kunt doen. Door de challenge samen met je vrienden of collega’s aan te gaan, motiveer je elkaar: wie heeft er na een maand de meeste resultaten geboekt? Het doel van de ab challenge is om je 30 dagen lang te richten op een sportieve uitdaging waarbij de oefeningen elke dag wat zwaarder worden. De workouts duren niet lang en je hoeft er niet voor naar buiten. Bovendien heb je er niks voor nodig, dus no excuses! Daag je collega’s uit, hang het schema aan je deur en ga aan de slag. Over 30 dagen voel jij je fitter, ziet je buik er strakker uit én gaat je conditie vooruit. Mocht de uitleg van de oefeningen niet duidelijk genoeg zijn, dan vind je op YouTube honderden video’s die je als voorbeeld kunt gebruiken.

Planking

Leun met je onderarmen en tenen op de grond en span je buikspieren aan. Let erop dat je je rug zo recht mogelijk houdt. Houd dit vol gedurende de aangegeven tijd. Met deze oefening train je niet alleen je buikspieren, maar verbeter je ook je houding en balans. 

Bicycle

Ga op je rug liggen met je handen achter je hoofd. Trek je knieën op in een hoek van 90 graden en houd je onderbenen parallel aan de grond. Beweeg met je rechterschouder naar je linkerknie en strek tegelijkertijd je rechterbeen. Trek je linkerknie iets op zodat je elleboog en knie elkaar raken. Herhaal de oefening met je andere kant. Let erop dat je je voeten van de grond houdt. Met deze oefeningen train je je buikspieren én je bovenbeenspieren. 

Leg Raise 

Ga op je rug liggen met je armen langs je lichaam. Beweeg je knieën naar je borst in een hoek van 90 graden. Strek daarna je benen uit richting het plafond. Laat ze langzaam zakken tot ze de grond bijna raken en herhaal. Met deze oefening train je vooral je onderste buikspieren. 

Sit-up

Dit is de bekendste buikspieroefening: je ligt op je rug met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Je kunt je handen gekruist over je borst leggen of ze achter je oren houden. Houd je rug recht, span je buikspieren aan en til je schouderbladen omhoog richting je knieën. Houd dit enkele seconden vol en laat je dan weer terugzakken naar de beginpositie. Let erop dat je je spieren aangespannen houdt, je rug recht blijft en je niet aan je nek trekt. Deze oefening is vooral goed voor je onderste en bovenste buikspieren. 

Dat was de uitleg  van alle oefeningen, je bent nu klaar om aan de slag te gaan. Print onderstaand schema uit, plak hem op je muur en sporten maar!

30 dagen workout challenge TPS
Wil jij een TPS'er worden? 
Lees één van onze andere verhalen