arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

#3: Uit je comfortzone!

#ontwikkeling #Carrièretips #Jelle #TPS
Jelle TPS
Door Jelle Bultsma - Elke dag hoor ik het: stap uit je comfortzone! Het is een modern buzzwoord, dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Maar wat is het nu echt? Gaat het dan om dingen doen die je eigenlijk niet wil doen, maar van je omgeving toch moet doen? Of gaat het om dingen doen die je heel graag wil, maar heel spannend vindt? Het antwoord is natuurlijk duidelijk: doe de dingen waar je al jaren van droomt, maar waar je hoofd van zegt: pas op, gevaarlijk, moeilijk, spannend! En doe vooral niet de dingen waarvan anderen zeggen dat ze goed voor je zijn.

In de beginfase van mijn carrière ben ik eigenlijk nooit bewust uit mijn comfortzone gestapt. Sterker nog, volgens mij ben ik er helemaal nooit uitgestapt. Het was mij niet gegeven om op jonge leeftijd al helemaal scherp te hebben wat ik nu echt wilde. Ik keek naar mijn omgeving, liet me beïnvloeden door vrienden en collega’s die het in mijn ogen allemaal al goed voor elkaar hadden en probeerde hen een beetje na te doen. En eerlijk is eerlijk, ik kwam best ver: een mooie werkgever, mooi salaris, mooie auto en natuurlijk de status. Maar als je mij toen gevraagd had of ik gelukkig was met wat ik deed: mwah….

Durf te kiezen voor de dingen die je écht leuk vindt en creëer daarmee je nieuwe zelfgekozen comfortzone!

Tot dat ene moment. Toen ik de oprichter van TPS tegenkwam en hij mij vroeg of ik interesse had om het bedrijf van hem over te nemen, vielen alle puzzelstukjes op zijn plek: dit is wat ik écht wilde! Maar wat vond ik het spannend! Ik moest uit mijn comfortzone van een vaste baan, duidelijkheid over de toekomst en vooral de voorspelbaarheid. Er stond mij een leven te wachten met veel risico, onzekerheid en grote verantwoordelijkheid voor veel andere mensen. Eén weekend heb ik genomen om te voelen dat kiezen voor een toekomst met TPS een echte keuze was voor iets dat ik écht wilde. Daarmee stapte ik uit mijn zelf bedachte veilige comfortzone van voorspelbaarheid, en belandde ik in mijn échte comfortzone van ondernemerschap, risico’s en heel veel onzekerheid.

Moraal van het verhaal: durf te kiezen voor de dingen die je écht leuk vindt en creëer daarmee je nieuwe zelfgekozen comfortzone!

Meer weten over TPS?
Lees één van onze andere verhalen