arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leren

#2: Zet door!

#ontwikkeling #Carrièretips #Jelle #TPS
Jelle TPS
Door Jelle Bultsma - Zoals ik jullie de vorige keer vertelde, was de keuze voor mijn eerste baan best een lastige. Na de wijze raad van mijn vader ben ik bij Randstad terecht gekomen. Mijn carrière was begonnen!

De eerste drie jaar was ik intercedent op een technische unit: lassers, timmermannen en constructiebankwerkers uitzenden. Ik als keurig ventje met stropdas tussen de noeste arbeiders. Een cultuurshock. Uiteindelijk heb ik in deze periode mijn mensenkennis opgedaan en geleerd dat je eerst goed moet luisteren voordat je een oplossing aandraagt. Met de poten in de klei, elke dag industrieterreinen afrijden op zoek naar nieuwe klanten. Er waren momenten dat ik er gek van werd, maar uiteindelijk vangt elke vliegende vogel iets. Dus door doorzetten en het nooit op te geven, kan ik zeggen dat ik in deze eerste fase van mijn carrière heel veel over mijzelf geleerd. Niet gelijk oordelen, doorzetten en niet lullen, maar poetsen.

Niet gelijk oordelen, doorzetten en niet lullen, maar poetsen.

Ook heb ik geleerd hoe ik om kan gaan met teleurstellingen. tot op de dag vandaag kijk ik dankbaar terug op die periode, want elke dag gebruik ik de lessen die ik toen geleerd heb. Ik durf zelfs te stellen dat ik zonder deze drie jaar niet was gekomen waar ik nu sta als ondernemer. Natuurlijk ben ik in die drie jaar ook verleid door andere werkgevers met aantrekkelijke aanbiedingen. Zeker op de momenten dat ik er even doorheen zat, heb ik best wel getwijfeld of ik bij Randstad moest blijven, maar door de tegenslagen en de uitdagingen ben ik uiteindelijk gegroeid en heb mij daarna sneller kunnen ontwikkelen. Geen spijt dus en ik zou het zo weer doen!

Meer weten over TPS?
Lees één van onze andere verhalen