arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play
Leven

10 to do's met vrienden en familie

#Fun #Todo #Tips
Activiteiten met vrienden en familie TPS to do
Met de aankomende versoepelingen lijkt het einde van de coronamaatregelen in zicht. Het liefst spreken we dan weer meer af met vrienden en familie. Op jouw todo-lijstje staan ongetwijfeld uiteten gaan, de club in en in een vol theater of voetbalstadium staan. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? TPS geeft je tien originele activiteiten die je alleen, met vrienden of met familie kan ondernemen. Lockdown of geen lockdown, dit kun je doen:

1. Speel toerist in eigen land

Heb je inmiddels elke boom in het lokale park al een naam gegeven? Zoek dan een plaats of natuurgebied waar je nog nooit bent geweest en ga op roadtrip. Stippel een leuke route uit en huur eens een fiets, scooter of step. Tip: vergeet je camera niet.

2. Speel spelletjes

Tijd voor game night! Daag jouw vrienden uit voor een pubquiz of pak wat bord- en kaartspellen uit de kast. Onze favoriete spelletjes op een rijtje: 30 Seconds, Hints, Ticket To Ride, Escape Room, Codenames en Qwixx. Ben jij meer een online gamer? Zet die PS5, Xbox of Nintendo Switch maar aan en maak je vrienden en familie in met FIFA of Mario Kart.

3. Maak een familiestamboom

Ook het vermoeden dat je afstamt van Karel de Grote of Willem van Oranje? Maak de Sherlock Holmes in je los en ga opzoek naar je roots. Een familiestamboom maken is de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden. Geen wonder dat het zo populair is. Duik samen met je moeder jouw familiegeschiedenis in met de nodige stappenplannen, onlinedatabases en digitale registers.

4. Verander je kamerindeling

Make over time! We hebben allemaal wel eens zin in iets nieuws. Stap 1: hou een grote opruiming en gooi onnodige spullen weg. Stap 2: move it, move it. Zet je bed in een andere hoek, de kast tegen een andere muur en draai de bank een kwartslag. Stap 3: heb je een budget? Denk er dan over na om je gordijnen en kussens te vervangen. Wil je nog een stapje verdergaan? Dan kan je natuurlijk ook een pot verf bestellen en een vrolijke kleur op de muur smeren.

5. Samen koken, samen eten

Weet je nog, die kookboeken onder in de kast? Duik samen een dag de keuken in en zet een lekkere maaltijd op tafel. Of bak je eigen brood, met wat meel, water, gist en zout. Dit kan jij!

6. Ga naar buiten

Een simpele, maar gouden tip. Fun fact: in de buitenlucht voelen we ons gelukkiger. Ga samen wandelen, sporten, kamperen, (winter-)barbecueën, picknicken of strijk neer op dat bankje in de zon.

7. Doe-het-zelf, doe-het-samen

TikTok en YouTube staan er vol mee: DIY’s (do it yourself). Of je nu een creatief type bent of juist twee linkerhanden hebt. De leukste dingen maak je zelf. Zoek alles wat je nodig hebt bij elkaar en ga lekker aan de slag en knutsel een kunstwerk voor elkaar. Van je eigen meubel tot kunst aan de muur. Wat wordt jouw volgende DIY-project?  

8. Houd een filmmarathon

Samen op de bank met popcorn. Daar teken je toch voor? Met de Harry Potter-reeks en de Fast & Furious films ben je dagen zoet, met de James Bond films een paar weken. Klaar voor een marathon? TPS geeft je wat opties voor een lange, lange filmmarathon: Star Wars (bijna 25 uur), Pirates of the Carribbean (ruim 12 uur) en Jurassic Park/World (10 uur). Zet maar aan die film.

9. Plan een verwendag

Een verwendag in de sauna en welness kennen we allemaal. Maar er zijn talloze andere manieren om jezelf of anderen te verwennen. Denk bijvoorbeeld aan een verzorgingspakket, bierpakket of borrelbox. Proost!

10. Ga iets leren

Photoshoppen, beleggen of wat dacht je van een EHBO-cursus? Misschien heb jij altijd al een muziekinstrument willen bespelen. Dan is het de hoogste tijd om jouw innerlijke Ed Sheeran naar boven te halen. Of wie weet leer jij wel liever een nieuwe taal. Als je nu begint, bestel je deze zomer nog paella in het Spaans.

Kortom, genoeg leuks om met jouw familie en vrienden te ondernemen. Met deze to-dolijst hoef jij je straks nooit meer te vervelen. Wat mag er volgens jou nog op dit lijstje?  

Enthousiast over TPS?
Lees één van onze andere verhalen