arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play

Traineeship Sales & Advice

Traineeship Sales & Advice TPS
Regio Amsterdam/Rotterdam/Utrecht
Opleidingsniveau HBO/WO
Werkervaring Geen ervaring vereist
Werklocatie
kantoor/hybride
Menselijk contact is niet te digitaliseren, daarom zullen commerciële rollen altijd blijven bestaan. Sterker nog, de rol van een goede adviseur wordt in de toekomst alleen maar belangrijker. Wil jij jouw kansen in deze richting vergroten, door commerciële successen te boeken bij grote organisaties? En wil je tegelijkertijd alle kneepjes van het sales- en adviseursvak leren? Dan ben je bij TPS aan het juiste adres.

Dit krijg je

  • Salaris. Je start op €2.700 en groeit na 2 jaar naar €3.240 (o.b.v 40 uur & incl. 8% vakantiegeld)
  • Onbeperkt privé en zakelijk met het ov reizen of een leaseauto
  • Als je voor het ov kiest: duurzaamheidsvergoeding van €150 bruto per maand (o.b.v. 40 uur)
  • Een vast contract
  • Werkinhoudelijke trainingen en workshops (met certificaten)

Dit heb je

  • Een hbo- of wo-diploma
  • Vermogen om te denken in kansen, niet in problemen
  • Goede communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen
  • Een commerciële drive
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Dit doe je

Als vrienden jou omschrijven gebruiken ze de woorden sociaal, enthousiast en nieuwsgierig. Ze vertellen dat jij iemand bent die met alle mensen een praatje kan maken en écht goed luistert. Deze skills kan jij professioneel inzetten tijdens dit traineeship. Als sales- en advice trainee leer je om ‘de vraag achter de vraag’ van een klant te achterhalen. Wat is nu zijn of haar echte uitdaging? En hoe kan jij hier met jouw product, dienst of service een oplossing voor bieden? Dat is waar jij binnen twee jaar een echte pro in wordt.

Je gaat aan de slag bij verschillende grote opdrachtgevers. In eerste instantie binnen de financiële sector, maar wellicht ligt jouw toekomst wel daarbuiten. Het salesvak leer je voornamelijk in de praktijk, het is geen baan waarin je de hele dag achter je laptop zit. In plaats daarvan ga je live het gesprek aan met een (potentiële) klant. Naast het feit dat je werkervaring opdoet, ga je aan de slag met vakinhoudelijke trainingen. Hierbij leer je verschillende gesprekstechnieken, zodat jij straks jouw aanbod optimaal laat aansluiten op de vraag van de klant. Dit heet consultative selling. Als je dit kan, groei je al snel door. In welke richting, dat is aan jou. Is het jouw droom om adviseur te worden, of is het relatiebeheer meer voor jou weggelegd? Of gebruik jij jouw sales-skills bij de opstart van jouw eigen onderneming? Door dit traineeship te volgen, kom je erachter.

Ga aan de slag bij:

Dit krijg je

Bij TPS staat jouw ontwikkeling centraal. Daarom krijg je als trainee een persoonlijke coach, jouw projectmanager. Hij of zij helpt jou verder om ervoor te zorgen dat jij ‘The Perfect Start’ van jouw carrière kan vormgeven. Samen kijken jullie naar waar jouw talenten, kansen en aandachtspunten liggen. Door deze coaching te combineren met de werkervaring die je opdoet, kom je er snel achter waar jouw kracht ligt en welke functie hierbij past.

Daarnaast bieden we je een uitgebreid opleidingsprogramma aan. Hier maken werk-gerelateerde opleidingen onderdeel van uit, samen met trainingen op het gebied van communicatie en samenwerken. Je start je traineeship in een The Perfect Start Class, een groep met gelijkgestemden die je regelmatig tegenkomt. Natuurlijk niet alleen tijdens workshops, maar ook op gezellige momenten. Bij TPS vinden we dat erg belangrijk! Daarom organiseren we regelmatig events, zoals borrels, sportactiviteiten en festivals.
De rol van een goede adviseur wordt alleen maar belangrijker

Jouw perfect start

Je start je traineeship met het halen van je Wft Basis Certificaat. Als deze binnen is, ga je aan de slag bij een opdrachtgever die het beste bij jou past. Samen met je projectmanager bespreek je jouw ontwikkeling. Ben je uitgeleerd op deze opdracht? Dan is het tijd voor de volgende. Op die manier leer je verschillende organisaties goed kennen en leer je hoe er op diverse manieren invulling wordt gegeven aan het salesvak. Zo kan jij een bewuste keuze maken wat er het beste bij je past. Uiteindelijk groei je door tot accountmanager, financieel adviseur en team coördinator. Welke functie dat wordt, is aan jou. Jij creëert je eigen perfect start!

Solliciteren in 5 stappen

Wil jij een TPS’er worden? Solliciteer nu, met of zonder CV.
Lees één van onze verhalen

Neem contact op

Heb je
een vraag?

App ons App ons App ons