arrow icon-arrow-slider
Ontwikkelhuis Rotterdam TPS

Jouw carrière

‘’Dare2BeHappy@Work”, daar draait het om binnen TPS. Het belangrijkste in het leven is gelukkig zijn en blijven. Niet alleen in je privéleven, maar vooral op je werk: daar breng je tenslotte een groot deel van je tijd door. Bij TPS doen we er dan ook alles aan om te zorgen dat iedereen gelukkig is en vooral blijft. Dit betekent dat voor ons niet alleen werk belangrijk is, maar alles dat daarmee samenhangt: leren en leven. TPS daagt iedereen uit om het hoogste na te streven en helpt je om in de eerste fase van je carrière jezelf te ontwikkelen en de juiste keuzes te maken.

Werken

Je bent nog bezig met je studie of hebt net je studie afgerond en de wereld ligt aan je voeten: alles is mogelijk, maar wat wil je zelf het liefst? De eerste vijf jaar van je carrière zijn erg belangrijk en leerzaam. Je legt een fundament neer voor de rest van je carrière. Je begint aan een ontdekkingsreis: een reis die je maakt met vallen en opstaan. Misschien ga je wel een richting op en kom je er later achter dat jouw kracht ergens anders ligt, zodat je van koers moet veranderen. Of je slaat een weg in waarvan je nooit had gedacht dat je die ooit zou bewandelen. Bij TPS geven we je de kans om jouw ambities te ontdekken en deze uit te laten komen.

Jouw ontdekkingsreis bij TPS begint bij jouw eerste keuze om te gaan werken binnen de financiële dienstverlening. Banken en verzekeraars, je komt ze elke dag tegen in het nieuws en het straatbeeld, maar eigenlijk weet je helemaal niet wat daar nu echt gebeurd. Maar een carrière in die wereld lijkt je helemaal te gek. TPS laat jou kennismaken met deze wereld.

Wij helpen je om deze wereld te ontdekken en je start bij ons altijd met een traineeship. We bieden twee verschillende traineeships aan: Traineeship Banken en Verzekeringen en Traineeship Compliance. Het verschil tussen de twee traineeships is dat er bij het Traineeship Banken & Verzekeringen nog veel ruimte is om je in de breedte te ontwikkelen, voordat je een specialisatie kiest. Bij Traineeship Compliance kies je voor een specialistisch traineeship, waarbij je twee jaar voor dezelfde opdrachtgever werkt en je direct al in een specialisme ontwikkelt. Ben je nog student? Dan hebben we ook diverse opties om al kennis met de financiële wereld te maken!

TPS Ontwikkelhuis Rotterdam
Werken in het TPS Ontwikkelhuis Rotterdam

Traineeship Banken & Verzekeringen
Heb jij een hbo- of wo-diploma en wil jij je graag binnen de financiële dienstverlening ontwikkelen, maar je weet nog niet zo goed welke richting bij je past? Dan is het Traineeship Bank & Verzekering op jouw lijf geschreven. In twee jaar tijd ga je aan de slag bij verschillende opdrachtgevers, zoals Delta Lloyd, ING, Nationale Nederlanden, A.S.R. of SVn. Daarnaast werk je samen met een projectmanager aan jouw persoonlijke ontwikkeling en kom je erachter waar jouw kwaliteiten en echte ambities in het leven liggen.

Je start het traineeship met het behalen van twee Wft-certificaten. Samen met andere beginnende trainees volg je twee weken een interactieve opleiding. Hierin wordt leren en fun met elkaar afgewisseld. Door deze mix zullen het twee onvergetelijke weken voor je worden en creëer je een hechte band met de andere trainees. Na twee weken gaan we samen met jou opzoek naar een geschikte eerste opdracht.

In het traineeship vinden we jouw persoonlijke ambitie en ontwikkelpunten het belangrijkst. Samen met onze projectmanager bepaal jij wat je sterke punten zijn en welke competenties je verder wilt ontwikkelen. Je gaat aan de slag met jouw persoonlijke vaardigheden, waardoor jij op je opdracht een echte specialist wordt. Dagelijks word je bij TPS uitgedaagd om ondernemerschap en initiatief te tonen. Door dat te doen heb je na twee jaar een sterke basis om jouw loopbaan verder richting te geven en kun je bijvoorbeeld doorstromen naar een functie als adviseur of specialist. Door jouw traineeship kun je in de keuken kijken van verschillende grote financiële dienstverleners en kom je steeds meer achter jouw ware ambities en dromen.

Traineeship Compliance
Jij hebt een hbo- of wo-diploma en weet wat je wil, namelijk: een specialistische functie binnen compliance! Door het Compliance traineeship van TPS word jij opgeleid tot CDD/KYC-analist bij een grote bank.

Customer Due Diligence (CDD), Know Your Customer (KYC) zijn belangrijke termen in de zakelijke dienstverlening. Bij instellingen die kredieten verstrekken (zoals banken) is het belangrijk dat zij weten wie hun klant is en zekerheid hebben dat alle klantgegevens actueel zijn en kloppen.

Hiervoor is onderzoek nodig: als compliance trainee controleer je de gegevens van klanten en vraag je aanvullende informatie op. Het is een uitdagende en afwisselende baan, waarbij je nauwkeurig te werk gaat. Je start het traineeship met het behalen van het Wft-Basis-certificaat. Samen met andere beginnende trainees volg je een week een interactieve opleiding. Hierin worden leren en fun met elkaar afgewisseld. Door deze mix zal het een onvergetelijke week voor je worden en creëer je een hechte band met de andere trainees. Hierna volg je een interne opleiding bij je opdrachtgever, waarbij je alles leert over de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en terrorisme), integriteit en het beleid van de opdrachtgever als het gaat om nieuwe klanten. Na deze opleidingsperiode ben je klaar om aan de slag te gaan. Op de afdeling word je intensief begeleid door zowel je eigen TPS-projectmanager als je manager vanuit de opdrachtgever.

Vacatures
Momenteel hebben wij de volgende vacatures:

TPS Next
Je hebt twee jaar werkervaring binnen de financiële dienstverlening en bent in het bezit van meerdere Wft’s. Daarnaast ben je al minimaal twee jaar intensief bezig geweest met jouw persoonlijke ontwikkeling; ken je jezelf door-en-door en herken je bepaald gedrag bij anderen en kan je hier op inspelen. Is dit herkenbaar? Dan is TPS Next de passende volgende stap in jouw carrière.

Wil je leidinggeven, specialist of adviseur worden? De keus is aan jou! Bij TPS Next ga je al jouw kennis in de praktijk brengen. Je kiest voor een specifieke richting binnen de financiële dienstverlening. Om jouw functies goed uit te voeren, ga je verder aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Je gaat hierin vragen beantwoorden, zoals: wat voor invloed heeft jouw gedrag op anderen? Hoe kun je feedback geven en hoe neem je mensen mee in jouw verhaal?

Samen met jouw projectmanager maak je een programma voor twee jaar dat aansluit bij jouw persoonlijke ambities en eigenschappen. Herken je jezelf in het profiel en heb je nog geen twee jaar werkervaring binnen de financiële dienstverlening, maar wel binnen een andere branche? Dan hebben we ook opties voor je. Denk bijvoorbeeld aan een versneld traineeship met doorgroei naar TPS Next. Wij geloven er namelijk in dat je kennis kunt leren, maar persoonlijkheid moet je hebben. Wij drinken graag een kop koffie om het een en het ander hierin verder toe te lichten.

Koffiekar TPS
Bij TPS houden we van goede koffie!

TPS Student

Ben jij nog druk bezig met je hbo- of wo-studie, dan is de TPS Studenten Community iets voor jou. We hebben speciaal voor studenten een programma ingericht om een brug te slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Met dit programma leveren we een bijdrage aan jouw ontwikkeling tijdens je studieperiode. Dit doen we op meerdere manieren: 

Masterclasses, workshops en beurzen
Via de TPS Community geven wij regelmatig workshops op hogescholen en universiteiten. We geven bijvoorbeeld masterclasses over wat er speelt in de financiële wereld en workshops over hoe je een goed LinkedIn-profiel opbouwt of hoe je slim solliciteert. TPS is veel te vinden op banen- en stagebeurzen, waar we graag het gesprek met jou aangaan.

Ben je benieuwd of we binnenkort bij jouw studie langskomen? Schrijf je in voor de TPS Community en we houden je op hoogte! 

TPS Inhouse Event
Tijdens het Inhouse Event beleef je hoe het is om als TPS-trainee aan de slag te gaan. Je krijgt antwoord op vragen zoals: wat is voor mij het voordeel van een traineeship? Hoe ziet mijn groeipad eruit? We nemen je mee in de wereld van detachering en vertellen je alles over onze opdrachtgevers en bijbehorende opdrachten. Dit wordt afgewisseld met een gave experience, waardoor je deze dag niet snel zult vergeten. We sluiten het event af met een gezellige borrel, waar je de mogelijkheid krijgt om toekomstige collega’s het hemd van het lijf te vragen. 

Wil jij deelnemen aan een Inhouse Event? Meld je dan nu aan voor de TPS Community en ontvang een uitnodiging!

Data Inhouse Events 2018:

Meer informatie over de Career Events vind je door op één van de bovenstaande links te klikken. Je kunt je hier ook meteen aanmelden. 

Kom op de koffie!
Denk jij vaak na over wat jouw vervolgstap na jouw studie gaat zijn, maar heb je nog geen concreet antwoord op de vraag: ‘’wat ga je hierna doen?’’ Kom dan eens vrijblijvend een kop koffie bij ons drinken. Een oud-trainee van TPS zal een kopje koffie op barista-niveau voor jou zetten en zijn pad van student naar professional met jou delen. Doel van het gesprek is om jou te helpen met je oriëntatie op de arbeidsmarkt. Klinkt dit interessant? Vul dan het koffieformulier in. 

Word lid van de TPS Community!
We geloven dat werken ook leuk moet zijn. Daarom organiseren we bij TPS regelmatig events, borrels en festivals (lees alles hierover onder het kopje “Leven”). Word lid van de TPS Community en we houden je op de hoogte van TPS Events, andere leuke activiteiten en het laatste nieuws. Op deze manier kun je op een ongedwongen manier kennis maken met TPS. Ook word je op de hoogte gehouden van alle vacatures en ontwikkelingen die voor jou interessant zijn. 

 

TPS Werf
Beleven = onthouden!

Leren

Jouw persoonlijke projectmanager
Bij TPS heb je altijd een persoonlijke coach, je projectmanager. Samen met jouw projectmanager ga je aan de slag met je persoonlijke vaardigheden en competenties. Je projectmanager houdt jouw vorderingen bij en kijkt welke stappen je hebt gemaakt. Samen kijken jullie naar jouw ontwikkelpunten: waar wil je meer aandacht aan besteden en wat wil je beter ontwikkelen? Ook voor vragen kun je altijd bij je projectmanager terecht: ze zijn veel op de opdracht aanwezig en één keer per maand hebben jullie een persoonlijke gesprek waar jouw ambities en persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

TPS Werf
Bij TPS willen we zoveel mogelijk bijdragen aan jouw ontwikkeling. Daarom hebben we een eigen academy: TPS Werf. Hier volg je workshops en trainingen. De workshops zijn kort en interactief, waardoor je als deelnemer tijdens de volledige workshop op het puntje van je stoel zit. We werken hiervoor samen met trainers die een achtergrond hebben als acteur of psycholoog. Je zult je geen seconde vervelen en telkens getriggerd worden om uitdagingen aan te gaan, maar wel op een relaxte en opbouwende manier.

We geloven in het motto ‘beleven is onthouden’. Dit houdt in dat we tijdens de workshops niet alleen in een lokaal zitten om de stof te leren, maar er ook echt op uit gaan. Door activiteiten te combineren met leren, onthoud je het sneller en blijft energie altijd door je lichaam stromen.

Een voorbeeld van een workshop die wij geven is DISC. Tijdens deze workshop kom je erachter wat jouw gedragsstijl is en hoe je kunt omgaan met mensen die een andere voorkeursstijl hebben.

Een andere workshop die we aanbieden is Presenteren & Profileren: hier leer je om een spetterende presentatie te geven, waarbij je jouw publiek raakt en zij zich betrokken voelen bij jouw verhaal.

Je projectmanager helpt je na een workshop of training bij het in de praktijk toepassen van kennis en inzichten die je hebt opgedaan tijdens de workshops. Zo geven we jouw persoonlijke ontwikkeling verschillende handvatten.

Leven

Anno 2017 wordt het gat tussen je werkende- en privéleven steeds kleiner. Collega’s worden vrienden en ontmoeten elkaar buiten werk om te gaan sporten of samen uit te gaan. Bij TPS vinden we deze vriendschappen erg belangrijk en daarom organiseren we veel verschillende activiteiten om het maken van nieuwe vrienden en netwerken te stimuleren.

TPS Events
Drie keer per jaar organiseren we een groot TPS Event. Ieder jaar begint goed met een nieuwjaarsborrel, waarbij een inspirerend persoon een lezing komt geven. In de zomer trekken we erop uit en gaan we naar buiten, dan organiseren we bijvoorbeeld een Beach Party, Roof Top Party of een Healthy Lifestyle Festival. In het najaar zijn de avonden donker en wordt het tijd om te feesten: dan bouwen we het hoofdkantoor in Amsterdam om tot een hippe nachtclub, waar een bekende dj (Geza Weisz, Manuel Broekman, Valerio Zeno) een swingende set komt draaien.

‘’Het leven is een feest en jij bent uitgenodigd!’’

TPS Sport
Gezond en fit zijn is belangrijk. Daarom brengen we regelmatig fruitkisten en smoothies bij onze professionals en opdrachtgevers langs. Daarnaast zijn er binnen TPS verschillende sportactiviteiten waar je aan mee kunt doen, zoals bootcamps, crossfit, zaalvoetbal, zeilen en wielrennen. Ook worden er grotere sportevenementen georganiseerd als: de Viking Run in Nijmegen of Kopenhagen, de Italiaanse Stelvio of de Franse Mont Ventoux op de fiets beklimmen en deelnemen aan de Dam-tot-Damloop. Samen halen we de finish! 

Dromen realiseren!
Stel, je hebt een tof idee dat je wil delen met je collega’s of je hebt ergens een passie voor en wil anderen daar graag in meenemen: dat kan bij TPS! Bij TPS kan je altijd aankloppen met een goed idee of plan. Dat deed ook Albert, die een passie heeft voor beleggen. Door een business plan te schrijven met zijn vrienden/TPS-collega’s Reinout en Jeremy startte hij zijn beleggingsclub Gap & Fade. Momenteel telt deze club al 30 leden en is deze nog steeds groeiende: een goed initiatief dus! Een ander voorbeeld is Mohamed, die namens TPS bootcamps geeft in Rotterdam. Stuk voor stuk mensen die hun passie en ideeën met TPS hebben gedeeld, om samen tot iets moois te komen.

Ook aan je carrière werken bij TPS?