arrow icon-arrow-slider icon-instagram icon-linkedin icon-close icon-play

Traineeship Business & Data

Regio Amsterdam/Utrecht
Opleidingsniveau HBO/WO
Werkervaring Geen ervaring vereist

Traineeship Business en Data TPS
Data wordt ook wel het nieuwe goud genoemd. Maar hoe smelt je dit om tot iets moois en bruikbaars voor een organisatie? En welke processen en belangrijke stakeholders komen hierbij kijken? Daar houd jij je als trainee business & data mee bezig. Wij leiden je op tot business- of dataconsultant, jij maakt het verschil met jouw proactiviteit, leergierigheid en samenwerkend vermogen.

Dit doe je

Business en Data: dat is het vakgebied dat een brug smeedt tussen de business en IT-afdeling van een organisatie. Dit omvat het hele proces rondom het verzamelen en structureren van data, waar jij als professional mee aan de slag gaat. Jij zet deze data om naar bruikbare, beslissingsondersteunende informatie. Op basis hiervan geef je advies over de besluitvorming.
Kritisch naar processen kijken zit in jouw aard. Combineer dit met goede kennis van data en je hebt de professional van de toekomst. Jou dus! Veel organisaties hebben enorme databestanden en processen. Door de snel veranderde economie is het nodig dat deze continu efficiënter ingericht worden. Op die manier kom je tot klantgerichte oplossingen. Hier kom jij om de hoek kijken: als business- of dataconsultant analyseer, visualiseer en interpreteer je de data en processen. Om er vervolgens waardevolle projecten mee op te zetten en processen te verbeteren. Waar de uiteindelijke klant natuurlijk alleen maar profijt van heeft.
Maar first things first, voordat je met data aan de slag gaat, is het goed om eerst systeemkennis op te doen. En om processen te leren analyseren en verbeteren met de Scrum-methodiek. Daar begin je dan ook mee in onze Innovation Academy. Samen bepalen wij of je je gaat richten op de technische kant of de business kant van een organisatie. In het ‘tech-track’ verzamel jij de data en maak je tools en instrumenten om de data inzichtelijk te krijgen. Om vervolgens door te groeien in een rol als bijvoorbeeld data analist of data science medewerker. In het ‘business-track’ vertaal je de behoefte van een klant naar concrete IT-opdrachten en oplossingen. Ook kan je voorgeprogrammeerde modellen op de juiste manier inzetten. Je leert hoe organisaties meer uit hun data kunnen halen en hun processen nog efficiënter kunnen inrichten. Dat is namelijk de basis om betere zakelijke en strategische beslissingen te nemen. Jouw rol is dus ontzettend belangrijk!
Maak het verschil met jouw growth mindset

Dit krijg je

Bij TPS staat jouw ontwikkeling centraal. Daarom krijg je als trainee een persoonlijke jobcoach, jouw projectmanager. Hij of zij helpt jou verder om ervoor te zorgen dat jij ‘The Perfect Start’ van jouw carrière kan vormgeven. Samen kijken jullie naar waar jouw talenten, kansen en aandachtspunten liggen. Door deze coaching te combineren met de werkervaring die je opdoet, kom je er snel achter waar jouw kracht ligt en welke functie hierbij past.
Daarnaast bieden we je een uitgebreid opleidingsprogramma aan. Hier maken werk-gerelateerde opleidingen onderdeel van uit, samen met trainingen op het gebied van communicatie en samenwerken. Je start je traineeship in een The Perfect Start Class, een groep met gelijkgestemden die je regelmatig tegenkomt. Natuurlijk niet alleen tijdens workshops, maar ook op gezellige momenten. Bij TPS vinden we dat erg belangrijk! Daarom organiseren we regelmatig events, zoals borrels, sportactiviteiten en festivals.

Dit krijg je:

 • Een tweejarig ontwikkeltraject binnen business & data
 • Een goed salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling
 • De zekerheid van een TPS-contract
 • Een projectmanager die jouw helpt het maximale uit jezelf te halen
 • Opleidingspakket: certificaten & diploma’s halen
 • Mobiliteitsplan, waarbij je kunt kiezen tussen een leaseauto of ov-kaart

Dit heb je:

 • Een hbo- of wo-diploma 
 • Affiniteit met data, IT en procesoptimalisatie
 • De wil om bedrijven te helpen om anders te denken
 • Proactieve houding en een growth mindset
 • Motivatie om processen te verbeteren op basis van data

Jouw Perfect start

Onze Innovation Academy vormt het startpunt van jouw traineeship. Hier leer je alle ins- en outs over data, programma’s en technologische vooruitgang. En je behaalt meteen certificaten, bijvoorbeeld voor Phyton, SQL, Scrum en PowerBi. Vervolgens ga je aan de slag op een uitdagende opdracht en kijk je samen met je coach welke doorgroeirichting er bij jou past. Wil jij proces analist of business analist worden en de spil zijn tussen developers en het managementteam van een organisatie? Of is de rol van data analist of data science medewerker toch datgene dat beter bij je past? Aan jou de keuze, jij creëert jouw eigen perfect start!

Solliciteren in 5 stappen

Geïnteresseerd? Laat nu je CV inclusief motivatiebrief achter!
Neem contact op met:
Dominique Tansel
Lees één van onze verhalen