Neem de regie over je eigen toekomst!

Door Jelle Bultsma, Algemeen Directeur van TPS


Nog maar een jaar geleden berichtten de banken meer reserveringen voor de stroppenpot en hogere rentemarges. Gisteren meldde ING in een kwartaal-persbericht dat zij fors minder geld in haar stroppenpot had gestopt.


Dit gecombineerd met de recente uitspraak van minister van Financien Dijsselbloem dat de crisis voorbij is, zou kunnen betekenen dat de economie zich weer omhoog beweegt. Topman Ralph Hamers van ING is nog wel voorzichtig in zijn voorspelling over de toekomst en geeft aan dat het herstel met name op de export drijft en de binnenlandse bestedingen nog achter blijven.


Conservatief Nederland loopt hier traditioneel achter bij de ontwikkelingen in andere landen. Vorige week was ik in de Verenigde Staten en daar zag ik dat de bedrijvigheid fors aan het toenemen is. Ik was op bezoek bij een relatie die als Chief HR onder andere verantwoordelijk is voor de werving en selectie van nieuw talent.


De afgelopen negen maanden hadden zij, alleen al in de VS, netto 35 procent meer nieuwe mensen aangenomen dan vorig jaar. Hij gaf daarbij direct aan dat de kwaliteit van de 'new hires’ wisselend was. Enerzijds mensen met een goede opleiding en breed ontwikkelde competenties. Anderzijds mensen die wel over de werkervaring beschikten, maar zich de afgelopen vijf jaar niet ontwikkeld hadden: „they just did their job”.


Mijn belangrijkste conclusie van bovenstaande is dan ook dat het wereldwijde vertrouwen in de economie toeneemt. Dat als we in Nederland onszelf blijven ontwikkelen, we grote kans maken om in de groei mee te delen. Dus aan de bak met jezelf. Vergroot je kennis, werk aan je skills om te presenteren, te luisteren, beslissingen te nemen en neem de regie over je eigen toekomst!


Dan kan Ralph Hamers over een jaar vertellen dat de stroppenpot minimaal is gevuld, dat elke Nederlander twee keer zoveel binnenkrijgt op zijn of haar rekening, en dat binnen een week ook weer allemaal uitgeeft. En dan komen de Verenigde Staten op werkbezoek om te kijken hoe dat nu werkt, die Dutch Dream!


Lees ook:

De dag van een TPS-trainee

Lees meer

http://buff.ly/1mFxYDA Jelle Bultsma, Algemeen Directeur van TPS: "Als we in Nederland ...

http://buff.ly/1mO1Dz5 TPS-trainee Jasper Hendrikx: "Ik wil me vooral blijven verbazen ...

Column Jelle Bultsma: Blijf gelo...

Lees meer

Werf je collega!

Lees meer

Voorbereidingen op de Stelvio!

Lees meer

Column Jelle Bultsma: uit je com...

Lees meer

Column Jelle Bultsma: keuzes maken

Lees meer

http://buff.ly/SCZB7y TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energy...

http://buff.ly/1utWVrk TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energ...

TPS Event in tropische sferen

Lees meer

Column Jelle Bultsma: Zet door!

Lees meer

Total Soccer Academy

Lees meer

“PROBEER TIJD VRIJ TE MAKEN OM...

Lees meer

Let the battle begin!

Lees meer

“OP MIJN 21e SPEELDE IK VOOR H...

Lees meer

http://buff.ly/1lt0KYZ Jorrit Koeman begint deze zomer een tulpenpluktuin in het Vondel...