Jasper wil zich vooral blijven verbazen

Door Jos Schuurmans, Cluetail.


TPS is druk op zoek naar nieuw talent om klanten te ondersteunen in back-office en front-office processen: in schade-, zorg- en inkomensverzekeringen; leven en pensioen; hypotheken en kredietverstrekking; en finance & control. Trainees worden gedetacheerd en in twee jaar tijd opgeleid tot specialist. Kandidaat-trainees met een HBO- of WO- diploma op zak en in het bezit van 'Brains, Balls & Energy' worden aangemoedigd hier te solliciteren.


Jasper Hendrikx, 27 jaar, is zo'n trainee. Na zijn studie Facility Management in Deventer besloot Jasper eerst iets van de wereld te gaan zien. Hij ging voor vijf maanden naar New York om goed Engels te leren, en plakte daar een rondreis door Zuid-Amerika achteraan.


Na terugkeer ging hij via een uitzendbureau bij Achmea in Zwolle aan de slag als eindejaarsmedewerker. Daar kwam hij in aanraking met de 40- tot 50-koppige flex pool van TPS, een flexibel inzetbaar team van specialisten en trainees die klanten helpen pieken in hun back-office adminstraties op tijd en zonder verlies aan kwaliteit te verwerken.


Jasper zette zijn beste beentje voor en speelde zichzelf daarmee in de kijker van TPS. Inmiddels heeft hij als TPS-trainee meer verantwoordelijkheden en meer plezier in zijn werk.


"Voordat ik bij TPS kwam werkte ik op MBO-niveau. Nu werk ik op HBO-niveau. TPS geeft je heel veel vrijheid om jezelf te ontplooien binnen je opdracht. Wanneer je iets signaleert mag je daarmee aan de slag, een business case samenstellen. Dat wordt sterkt gestimuleerd. Daarmee creeëert TPS een platform om jezelf te ontwikkelen en het beste in jezelf naar boven te halen.


Zowel trainees als professionals worden bij TPS voortdurend uit hun comfort zone gehaald. Dat betekent onder andere dat trainees ook de kans krijgen verantwoordelijkheden op te pakken die in eerste instantie strikt genomen niet tot hun rol horen. Zo heeft Jasper de rol van Project Captain op zich mogen nemen.


"Momenteel analyseer ik werkprocessen en standaardiseer die. Op het moment dat je op een afdeling komt is er een bepaalde manier van werken en omgaan met elkaar. Dan kun je zeggen: okee, ik zie dit, maar waarom is dit zo? Vaak gebeuren dingen eenvoudigweg omdat mensen het al jaren op die manier doen. Soms zijn daar heel goede redenen voor, maar soms zijn dingen overbodig of kan hetzelfde resultaat op een gemakkelijkere of betere manier worden bereikt.


"Ik wil me vooral blijven verbazen over dingen. Wel accepteren wat er gebeurt, maar altijd nadenken waarom. Vragen blijven stellen."


Wat wil Jasper aan kandidaat-trainees meegeven? "Je krijgt dagelijks te maken met nieuwe uitdagingen. Daarom moet je behoorlijk standvastig in je schoenen staan. Je moet uit je comfort zone durven stappen en flexibel zijn. Want je kunt in heel uiteenlopende opdrachten en werkomgevingen worden geplaatst."


Lees ook:

De dag van een TPS-trainee

Lees meer

Column Jelle Bultsma: Blijf gelo...

Lees meer

Werf je collega!

Lees meer

Voorbereidingen op de Stelvio!

Lees meer

Column Jelle Bultsma: uit je com...

Lees meer

Column Jelle Bultsma: keuzes maken

Lees meer

http://buff.ly/1utWVrk TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energ...

TPS Event in tropische sferen

Lees meer

http://buff.ly/1lt0KYZ Jorrit Koeman begint deze zomer een tulpenpluktuin in het Vondel...

http://buff.ly/SCZB7y TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energy...

http://buff.ly/1mO1Dz5 TPS-trainee Jasper Hendrikx: "Ik wil me vooral blijven verbazen ...

Column Jelle Bultsma: Zet door!

Lees meer

Total Soccer Academy

Lees meer

“PROBEER TIJD VRIJ TE MAKEN OM...

Lees meer

Let the battle begin!

Lees meer

“OP MIJN 21e SPEELDE IK VOOR H...

Lees meer

http://buff.ly/1mFxYDA Jelle Bultsma, Algemeen Directeur van TPS: "Als we in Nederland ...